Verk og innstalasjoner i andre materialer og utforminger.

Som barn likte jeg å sitte på gulvet og fargelegge i tegneblokker, pussle puzzlespill og lage figurer i modelleire...som ungdom gikk jeg på tekstil og søm.

Som voksen har jeg forstått at dette må jeg fortsette med..leke meg med forskjellige materialer og uttrykk..for å formidle det jeg har på hjertet.   

"We all have different filters" spraycan on found  cardboard and plastic.

Photo: Håkon Borgen


Året 2018/2019 tok jeg et deltidstudie i "saum og design,redesign" på Campus Rauland.Under studiet ble det laget flere lerretsmodeller.Da jeg prøver å tenke gjenbruk,og disse lerretsmodellene ga meg litt dårlig samvittighet,så tenkte jeg"Hvorfor ikke lage de til en kunstinnstalasjon?" som tenkt så gjort.

"

HOPE"Etter nesten ett års opphold i Frankrike,fikk jeg et håp om at vi er kommer til å snu,vil vil bli mer miljøbevisste.Det at de hadde papirposer i så og si alle butikker, gjorde at jeg ville lage kunst av dette.Der nede lagde jeg et par collage- bilder med egne foto som jeg bearbeidet og skrev ut på hjemme printeren.Her hjemme har jeg i høst 2017 laget en papirpose/plastpose "installasjon" som har fått tittelen "Hope",selv om det innenfor kunstverdenen blir sett på et klisjeaktig ord,så tenker jeg at det er ikke til å misforstå.Jeg har også benyttet blandet teknikker i disse verkene,som broderi og stiftemaskin.

Objèt trouve

Fant en vindusomramming i kjelleren og den fikk tittelen "Blå blå vind",for de som husker det er dette også en sang av Hans Rotmo,den gangen han var bekymret for industrialiseringa...nå er han mer redd for innvandringa...

Digital tegning og broderi på foto "Here I go again"

Mosaikk bord 

Jeg er glad i gjenbruk,  et komlokk henslengt bak en garasjevegg.. 

 Gulv Puzzle  

Verkene er saget ut av emballasjeplater i MDF, og plater som er brukt på vacumbord for skiltlaging m.m. 

Et grønt skifte

Hva skjer om vi ikke er innstilt på et grønt skifte ?

Historien om mitt frø i leire

Leir skulpturen er antagelig mitt "første" og hittil det eneste tredimensjonale verk. Denne ble laget i valgfagstimene på ungdomskolen. Ideen jeg hadde var fra et sort hvitt foto av et frøhus, de andre laget kopper og skåler...men jeg hadde en dansk lærer, Peter Keller, som nikket annerkjennende og sa jeg måtte bare utfolde meg... 

Ca 33 år etterpå, i blandt hundrevis av malerier av den engelske kunstnerinnen og oppdagelsesreisende/ "botanikeren" Marianne North.I galleriet på hennes museum i Kew garden, utenfor London.Der oppdaget jeg et maleri, som hadde noe veldig igjennkjennbart med seg,"Mitt"frøhus.Planten vokser i Australia. 


"Arrondessiment"

Et lite redesign kunst verk, laget under mitt opphold i Paris 2017.Et nattbord fra IKEA fikk byttet plater og den ene platen ble malt med gouasch og lakkert.

"Take it away"

Et annet lite prosjekt jeg hadde I Paris var disse boksehanskene som forrige leietaker hadde lagt igjen i boden.

 Å sitte langt i fra sitt hjemland, som man har vært stolt av å være en del av.Til det å se hva den "nye"blåe regjeringen gjennomførte av flyktningepolitikk og andre "lokketilbud". Med bl.a ny lov til å ha profesjonelle boksekamper i Norge igjen.Både statsminister Erna Solberg og kulturminister Linda Hofstad møter opp på den første profesjonelle boksekampen i begynnelsen av oktober 2016, de heier og synes det er fantastisk! Statsministeren roper til deltakerene idet hun lar startskudddet gå, "Take it away".To veldig viktige damer i norske regjeringen er helt i ekstase over at Norges deltaker Cecilia Brækhus vinner over den danske Anne Sophie Mathis(som blir  slått ut etter tre minutter..)Dette fikk meg til å lage "ready made" kommentar på funnet boksehansker i Paris,og jeg "roper" til Norges regjering...og det norske folk...men den gang ei...aina oktober 2017